van lockdown naar open up

En toen was het over, mijn zielsliefde, van lockdown naar open up. Wat was het bijzonder, wat hadden wij een diepe verbinding en wat was onze liefde intens. En toen was het over, opeens was het weg, zomaar van de ene op andere dag. Je zult begrijpen dat het insloeg als een bom. Ik kan het soms nog steeds niet bevatten.

Ik kwam in een diep dal van emoties, in een echte rollercoaster terecht. Tot het moment waarop ik van een vriendin een link kreeg naar de gratis online masterclass ‘Van lockdown naar open up’. Ik schreef me in want wat had ik te verliezen, niks toch. Ik was alles al kwijt.

Tijdens de masterclass van Mathijs Bos gebeurde er echter iets wat ik niet had verwacht. Alles viel op z’n plek. Het levensverhaal van Mathijs kwam zo wat één op één overeen met dat van mij. Ook ik heb op het randje van de dood geleden door drugs, ook ik heb een intens liefdesverhaal waarvan het einde nog niet is geschreven. De dingen die hij zei over wat er in zijn hoofd om ging, hoe hij tegen bepaalde zaken aan kijkt. En dan als laatste de opleiding die hij aanbood, die past uitstekend binnen mijn plannen die in de koelkast stonden. Ik ben een tijd geleden begonnen met het opzetten van een internationale coachingspraktijk, maar door het ontmoeten van mijn zielsgeliefde kwamen die plannen in de koelkast te staan.

De opleiding is een life changer, het brengt je weer terug naar de basis, waar het allemaal om draait. Verbinding, liefde, overvloed en een vrij leven. Ik heb de afgelopen jaren vaker van dit soort cursussen en opleidingen gevolgd in het kader van persoonlijke ontwikkeling, dus ik had wel een idee wat er zou komen. Maar ik had niet verwacht dat het me zoveel zou brengen.

Naast de afleiding die ik natuurlijk kon gebruiken, bracht het mij in de nieuwe wereld tribe. Een groep van meer dan 100 mensen die allemaal hetzelfde doel hebben, werken aan zichzelf, werken aan een vrijer leven en de wereld een beetje mooier maken. De verbondenheid en de liefde in die groep is magisch. Alles wordt gedeeld, iedereen gaat met de billen bloot en groeit daardoor enorm. De opdrachten zetten je (opnieuw) aan het denken over jezelf, over wie je nou daadwerkelijk bent en wie je wilt zijn. Het geeft je weer herhaalde of nieuwe inzichten. Het is gewoon zo fijn on hier onderdeel van te mogen zijn. Geen moment spijt van gehad, alles komt dubbel en dwars bij me terug.