mindfulness banner

Mindfulness voor het leven


Mindfulness voor het leven is een variant van MBCT die zich richt op het aanleren van vaardigheden die mensen kunnen gebruiken om hun gezondheid en welzijn te verbeteren. MBCT-L is ontwikkeld door het Oxford Mindfulness Centre.

Het programma richt zich op het gebruik van mindfulness om mensen te helpen hun persoonlijke en professionele doelen te bereiken en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Het is een gestructureerde 8-weekse training die bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten en dagelijkse thuisoefeningen.

Mindfulness vaardigheden


De kern van MBCT-L is het aanleren van mindfulness vaardigheden, zoals bewuste aandacht en acceptatie. Door middel van oefeningen en meditaties leer je om je bewust te worden van je eigen gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Dit kan je helpen om stress te verminderen, emoties te reguleren en beter om te gaan met uitdagende situaties.


MBCT-L kan ook helpen bij het verbeteren van de algemene gezondheid en het verminderen van symptomen van verschillende aandoeningen, zoals angst, depressie, chronische pijn en slaapproblemen. Het kan ook bijdragen aan het verbeteren van concentratie en focus, het versterken van relaties en het vergroten van het gevoel van welzijn.

In het kort


MBCT-L is een mindfulness training die zich richt op het aanleren van vaardigheden die mensen kunnen gebruiken om hun gezondheid en welzijn te verbeteren. Het kan helpen bij het verminderen van stress en symptomen van verschillende aandoeningen en bijdragen aan het vergroten van het gevoel van welzijn.

Stressvermindering

Mindfulness leert je hoe je beter kunt omgaan met stress en angst. Je traint jezelf om bewust aandacht te schenken aan het huidige moment en gedachten zonder te oordelen. Hierdoor kan je moeilijke situaties beter beheersen en meer veerkracht ontwikkelen.

Emotieregulatie

Mindfulness heeft als voordeel dat het kan bijdragen aan het ontwikkelen van emotieregulatie. Door bewust te worden van je emoties en deze zonder oordeel te accepteren, kun je beter omgaan met gevoelens en emotionele reacties beheersen.

Verbeterde concentratie

Mindfulness kan ook helpen bij het verbeteren van de concentratie en focus. Door gerichte aandacht te besteden aan één taak tegelijk, kan men beter presteren en meer productief zijn.

Verbeterde relaties

Mindfulness kan bijdragen aan het verbeteren van relaties met anderen. Door bewust te zijn van de ervaringen van anderen en te luisteren zonder oordeel, kan men meer empathie en begrip tonen, en betere communicatievaardigheden ontwikkelen.

Verhoogde veerkracht

Door regelmatig mindfulness te beoefenen, kun je meer veerkracht opbouwen. Dit betekent dat je beter in staat bent om stress en moeilijke situaties aan te pakken en sneller te herstellen van stress.

Verhoogd welzijn

Mindfulness kan een gevoel van welzijn en tevredenheid geven. Door bewust te zijn van het huidige moment en gedachten, kan je meer in contact komen met je innerlijke zelf en meer voldoening en geluk ervaren. Hierdoor kan je je meer gebalanceerd en tevreden voelen in het dagelijks leven.

Een hele fijne en waardevolle training

De afgelopen 8 weken heb ik bij Danny de online Mindfulnesstraining gevolgd. Door de oefeningen kan ik sneller ontspannen en heb ik beter contact met mijn lichaam. Ik heb veel meer geleerd dan ik verwacht had.

Danny is een hele inspirerende trainer die iedereen op zijn gemak stelt. Er is een mooie afwisseling tussen meditaties en andere oefeningen.  Als aanvulling ga ik ook de ademsessies doen.


Hartelijk bedankt Danny en tot gauw!

Riekje

Groep

Deze online training zal worden gehouden voor een groep van maximaal 8 deelnemers.

Duo

Voor deze online training zijn slechts twee plekken beschikbaar en is geschikt voor stellen en mensen die liever niet in een grotere groep willen trainen.

Familie

Deze online training is voornamelijk bedoeld voor gezinnen of vriendengroepen die gezamenlijk een training willen volgen.

Intensief

Het intensief pakket is een extra pakket waarbij ik je op door de weekse dagen begeleid met het huiswerk dat bij de training komt kijken.