verwachtingen

Hoe kunnen we ze omarmen en loslaten?

 

Voor de meeste van ons zijn ze een onderdeel van het leven. We verwachten van alles van onszelf, van anderen en van de wereld om ons heen. Soms zijn deze verwachtingen realistisch en haalbaar, maar soms kunnen ze ons ook beperken en ons weg houden van de rijkdom en schoonheid van de werkelijkheid.

Het kan moeilijk zijn om onze verwachtingen los te laten, maar als we dat doen, kunnen we ons openstellen voor de mogelijkheden die het leven ons biedt. Hier zijn enkele manieren waarop we om zouden kunnen gaan met onze verwachtingen en ze om zouden kunnen zetten in positieve energie.

 

Word je bewust van je verwachtingen

 

De eerste stap is om je bewust te worden van de verwachtingen die je hebt. Dit kan moeilijk zijn omdat sommige juist onbewust zijn. Probeer op te merken wanneer je jezelf betrapt op het hebben van bepaalde verwachtingen. Vergroot je bewijstzijn bijvoorbeeld met een 8 weekse online Mindfulness training.

 

Stel jezelf open voor nieuwe mogelijkheden

 

Als je je bewust bent van je verwachtingen, kun je jezelf openstellen voor nieuwe mogelijkheden. In plaats van vast te houden aan een bepaalde uitkomst, kun je jezelf openstellen voor andere mogelijkheden. Dit kan je helpen om meer flexibel te zijn en om te gaan met veranderingen die buiten je controle liggen.

 

Focus op het proces in plaats van het resultaat

 

Het is belangrijk om ons te concentreren op het proces van het leven in plaats van het resultaat. Als we ons alleen richten op het resultaat, kunnen we teleurgesteld worden als de uitkomst niet is wat we hadden verwacht. Door ons te concentreren op het proces, kunnen we de schoonheid van het moment omarmen en genieten van de reis.

 

Leer van je ervaringen

 

Onze ervaringen kunnen ons waardevolle lessen leren, zelfs als ze niet aan onze verwachtingen voldoen. Probeer te reflecteren op wat je hebt geleerd en hoe je deze lessen kunt toepassen in de toekomst.

 

Wees vriendelijk voor jezelf

 

Het loslaten van onze verwachtingen is geen gemakkelijke taak en het kan tijd kosten om dit te leren. Wees daarom vriendelijk voor jezelf en accepteer dat het een proces is. Vergeef jezelf als je niet aan je verwachtingen hebt voldaan en wees trots op jezelf als je de moed hebt om nieuwe uitdagingen aan te gaan.


Het is belangrijk om te beseffen dat het loslaten van onze verwachtingen niet betekent dat we geen doelen meer mogen hebben of dat we nergens meer naar streven. Het betekent simpelweg dat we ons openstellen voor wat er werkelijk is en dat we bereid zijn om te leren en te groeien van onze ervaringen, ongeacht de uitkomst.


Wil jij ook bewuster worden van jouw verwachtingen, naar jezelf, anderen en de wereld om je heen? Ik help je hier graag bij met een 8 weekse online Mindfulness training. Klik op de knop om je aan te melden of meer informatie aan te vragen.